Młoda kapusta

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 1,4
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Młoda kapusta

SKŁADNIKI

cebula, 2 szt
masło, 2 łyżki
marchew, 2 szt
kapusta młoda, 0,5 szt
sól, łyżeczka
cukier, łyżka
cytryna, ½ szt

WYKONANIE

Obraną cebulę pokrój w pióra, marchew zetrzyj na tarce. Kapustę umyj, pozbądź się głąba i poszatkuj. Warzywa włóż do wolnowaru Crock-Pot z masłem. Następnie dodaj cukier i sól – wymieszaj. Zamknij pokrywę, ustaw program high i gotuj przez 1.40 min. Po czasie zmieszaj z sokiem z cytryny i posyp siekanym koperkiem.

Złote myśli
- jeżeli brakuje ci mięsnego akcentu, dodaj pokrojony w kostkę i przesmażony boczek lub słoninę.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.