Morszczuk po cygańsku

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2,5 h
Czas na Low: 3,5 h
Data dodania: 2020-01-03
Morszczuk po cygańsku

SKŁADNIKI

1,5 kg filetów z morszczuka
Sól, pieprz
2 średniej wielkości cebule pokrojone w kostkę
5 ząbków czosnku posiekanych w płatki
50 g koncentratu pomidorowego
250 g ogórków konserwowych pokrojonych paski
½ szklanki posiekanej natki pietruszki, szczypiorku bądź szczypioru
2 łyżki musztardy
10 liści laurowych
12 ziaren ziela angielskiego
30 ml oliwy, cukier, sól, pieprz

WYKONANIE

Rybę natrzyj solą i pieprzem. Dno naczynia nasmaruj delikatnie oliwą. Na spodzie umieść morszczuka. Pozostałe składniki dobrze wymieszaj i obłóż nimi rybę. Ustaw odpowiedni tryb. Serwuj z kaszą.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.