2 łyżki oleju roślinnego, plus 2 łyżki do smażenia bakłażana 400 g jagnięciny 1 cebula, drobno posiekana 3 ząbki czosnku, rozgniecione 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka mielonego cynamonu 2 świeże lub suszone liście laurowe opcjonalnie 650 g słoik passaty 1 łyżka cukru 1 duży lub 2 małe bakłażany, pokrojone w 1½-2cm kostkę 350 g małych lub młodych ziemniaków sól i świeżo zmielony czarny pieprz 40 g masła 40 g mąki 400 ml mleka 50 g Parmezanu lub bardzo dojrzały cheddar, drobno startego 1 jajko
WYKONANIE
Ustaw wolnowar w pozycji High, aby się rozgrzał. Rozgrzej 2 łyżeczki oleju roślinnego na patelni i usmaż jagnięcinę, rozdrabniając ją drewnianą łyżką, aż do uzyskania brązowego koloru. Jeśli wolisz, przełóż mięso na sito, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Zmniejsz temperaturę wolnowaru do LOW. Umieścić mięso mielone w wolnowarze. Dodaj cebulę, czosnek, oregano, cynamon, liście laurowe, jeśli używamy, passatę i 250 ml wody. Dopraw odrobiną soli i pieprzu i dodaj cukier. Gotuj przez 2½-3 godziny w trybie Low. Tymczasem wytrzyj patelnię i podgrzej na niej 1 łyżkę oleju roślinnego. Podsmaż pokrojonego w kostki bakłażana w dwóch partiach, używając pozostałej łyżki oleju do drugiej partii, na bardzo wysokim ogniu, aż się zrumienią. Odstaw na bok. Wymieszaj bakłażana i ziemniaki z mieszanką składników w wolnowarze i gotuj przez kolejne 3 godziny na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Wymieszaj w połowie gotowania. W międzyczasie, aby przygotować sos, rozpuść masło i mąkę, mieszając razem w rondlu przez 2 minuty. Stopniowo mieszaj mleko, aby uzyskać gładki sos i gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż sos zacznie bulgotać. Zdejmij z ognia i wymieszaj z tartym serem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw na 2 minuty, a następnie wbij jajko.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.