Nadziewane ziemniaki

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2,5H
Czas na Low: 0
Data dodania: 2021-12-31
Nadziewane ziemniaki

SKŁADNIKI

6 ziemniaków
boczek pokrojony w kostkę
cebula dymka
tarty ser
kwaśna śmietana
guacamole opcjonalnie

WYKONANIE

Pokroić ziemniaki w równe plastry, upewniając się, żeby nie przeciąć ich do końca, użyj 6 ziemniaków, przekładaj plastry ziemniaki boczkiem podsmaż go na szybko na patelni, żeby był bardziej chrupiący i posyp drobno posiekaną cebulą dymką. Wyłóż misę wolnowaru papierem do pieczenia, umieść nadziewane ziemniaki w wolnowarze, a następnie posyp serem. Umieść ściereczkę kuchenną lub ręcznik papierowy pod pokrywą. Gotuj przez około 2,5 godziny na HIGH. Podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole Nie ma konieczności wcześniejszego gotowania ziemniaków
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.