Okoń w sosie musztardowym

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 1,5H
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-02-06
Okoń w sosie musztardowym

SKŁADNIKI

• Filet z okonia bez ości – 2 szt.
• Sok wyciśnięty z małej cytryny
• Miód – 2 łyżeczki
• Musztarda z miodem / dijon - 6 łyżeczek
• Pietruszka – ½ pęczka
• Koper - ½ pęczka
• Suszone zioła prowansalskie – 2 łyżeczki
• Sól i biały pieprz-do smaku

WYKONANIE

Posyp solą i pieprzem oba filety.
Drobno posiekaj pietruszkę i koperek.
Wymieszaj świeżą cytrynę z musztardą, miodem, koperkiem, pietruszką i suszonymi ziołami.
Ułóż filety na papierze do pieczenia i posmaruj je sosem musztardowym.
Włóż filety do misy wolnowaru i ustaw na 1 godzinę i 30 minut oraz tryb gotowania „High” – czas może się w zależności od wielkości filetów.
Po zakończeniu gotowania wyjąć filety z wolnowaru i obsmażyć na patelni, przez około 1 minutę/ filet. Podawać na ciepło, serwując z sosem musztardowym.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.