Paleo Chilli

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4H
Czas na Low: 8H
Data dodania: 2022-02-22
Paleo Chilli

SKŁADNIKI

1 kg wołowiny pokrojonej na 2 cm kawałki
1 łyżka oliwy z oliwek
Sól i pieprz
0,5 kg mielonej wołowiny
1 duża cebula, posiekana
2 papryki pokrojone w kostkę
2 szklanki cukinii, pokrojone w kostkę
1 szklanka pieczarek, pokrojonych
5 ząbków czosnku, przeciśnięty
450 g puszka pomidorów krojonych
2 szklanki bulionu wołowego
2 liście laurowe
1 łyżeczka granulowanego czosnku
2 łyżeczki kuminu
Pokrojona papryczka jalapenio
Pokrojone awokado
Posiekana świeża kolendra
Posiekane zielone cebulki

WYKONANIE

Na dużej patelni lub w wolnowarze, jeśli posiada tryb przyrumieniania misa DuraCeramic, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu. Szczodrze doprawić kawałki mięsa solą i pieprzem. Zrumienić wszystkie strony mięsa, a następnie odłożyć na bok. Ten krok można pominąć, ale naszym zdaniem przyczynia się on do uzyskania wspaniałej tekstury mięsa.
Na tej samej patelni zrumienić mieloną wołowinę. Odsączyć tłuszcz.
Umieść przyrumienione kawałki i mieloną wołowinę w wolnowarze wraz z pozostałymi składnikami i gotuj w trybie HIGH przez 4 godziny lub w trybie LOW przez 8 godzin.
Po zakończeniu gotowania, wymieszaj, rozdrabniając duże kawałki mielonej wołowiny i dodaj sól i pieprz według swoich upodobań.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.