Pikantna zupa z czerwonej soczewicy

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: -
Czas na Low: 4-5
Data dodania: 2018-06-11
Pikantna zupa z czerwonej soczewicy

SKŁADNIKI

Czerwona soczewica, 50 g
Pomidory krojone z puszki, 400 g
Bulion warzywny, 500 ml
Cebula, 1 szt.
Czosnek, 1 ząbek
Oliwa, 2 łyżki
Słodka śmietanka 30%, 50 ml
Ostra papryka,1/2 łyżeczki
Chili w płatkach, do smaku
Sól, pieprz

WYKONANIE

Cebulę posiekaj w kostkę i zeszklij na oliwie, a następnie przełóż do naczynia wolnowaru Crock-Pot. Wlej do naczynia bulion oraz dodaj pomidory krojone, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Gotuj na funkcji low przez 4-5 godzin. Po półtorej godziny zmiksuj zupę na krem i dodaj do niej opłukaną na sicie soczewicę. Kontroluj miękkość soczewicy. W razie potrzeby skróć czas gotowania. Gotową zupę dopraw do smaku chili, wlej do niej śmietankę, wymieszaj.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Crock-Pot K
2021-02-16

Dziękujemy za słuszną uwagę, przepis został poprawiony.

Ocena 
Janina M
2018-08-21

Zapowiada się smakowicie ale są niezgodne informacje dotyczące temperatury - w opisie high,w przepisie low.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.