Pizza z serkiem haloumi, szparagami i rukolą

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Pizza z serkiem haloumi, szparagami i rukolą

SKŁADNIKI

Drożdże świeże, 15 g
Woda, 100 ml ciepłej
Cukier, ½ łyżeczki
Mąka pszenna, 120 g
Sól, ½ łyżeczki
Oliwa z oliwek, 1 łyżka
Szparagi zielone, 5 sztuk
Serek halloumi, 50 g
Rukola, 1 garść
Passata pomidorowa, 3 łyżki
Oregano, ¼ łyżeczki
Masło, 1 łyżka

WYKONANIE

Drożdże wymieszaj w miseczce z ciepłą wodą, cukrem i 2 łyżkami mąki. Do osobnej miski przesiej mąkę i sól, stopniowo wlej rozczyn z drożdży. Wyrób ciasto, na końcu wlej oliwę i jeszcze raz wyrób. Przykryj miskę ściereczką i dostaw na co najmniej 30 minut do wyrośnięcia.
Szparagi obierz, pokrój na kawałki, sparz wrzątkiem.
Naczynie wolnowaru wysmaruj łyżką masła. Gotowe ciasto rozciągnij wyłóż nim dno naczynia wolnowaru. Passatę wymieszaj z oregano i posmaruj nią ciasto. Na cieście ułóż kawałki szparagów i serka halloumi. Naczynie przykryj kawałkiem folii aluminiowej i pokrywką. Piecz pizzę na programie high przez 2 godziny.
Gotową pizzę podawaj z rukolą

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.