Pulled beef z domowym sosem BBQ

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 3
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Pulled beef z domowym sosem BBQ

SKŁADNIKI

Wołowina, 400 g w
Cebula, 1 sztuka
Czosnek, 2 ząbki
Oregano, 1 łyżeczka
Liść laurowy, 1 sztuka
Pomarańcza, 1 sztuka
Powidła śliwkowe, 70 g
Passata pomidorowa, 50 g
Cukier trzcinowy, 1 łyżeczka
Sos sojowy, 1 łyżka
Papryczka chili, 1 sztuka
Olej, 2 łyżki

WYKONANIE

Mięso włóż do naczynia wolnowaru. Do mięsa dodaj olej, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, oregano, liść laurowy, sok wyciśnięty z pomarańczy, sól, pieprz. Wmasuj przyprawy w mięso. Do mięsa dodaj 100 ml wody i cebulę przekrojoną na ćwiartki.
Mięso duś przez 3 godziny na programie high. Gotowe mięso wystudź i porwij wzdłuż włókien.
W misce umieść powidła śliwkowe, passatę pomidorową, posiekaną papryczkę chili, sos sojowy, ząbek czosnku o raz cukier trzcinowy. Zmiksuj blenderem na gładki sos.
Mięso podawaj w sandwichu z sosem BBQ, rukolą i czerwoną cebulą.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.