Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym

SKŁADNIKI

Pierś z kurczaka, 400 g
Jajko, 1 szt.
Bułka tarta, 4 łyżki
Słodka papryka, 1 łyżeczka
Oregano, 1 łyżeczka
Pomidory krojone z puszki, 400 g
Cebula, 1 szt,
Czosnek, 2 ząbki
Sól, pieprz do smaku
Olej, 6 łyżek

WYKONANIE

Mięso kurczaka zmiel, przełóż do miski. Do mięsa dodaj jajko, bułkę tartą, słodką paprykę, oregano, dopraw do smaku solą i pieprzem. Mięso wyrób i uformuj z niego małe pulpeciki.
Na patelni podgrzej 5 łyżek oleju, pulpety obtaczaj delikatnie w mące i smaż z obu stron na złoty kolor. Cebulę obierz ze skórki, pokrój w drobna kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, zeszklij na nim cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Cebule przełóż do naczynia wolnowaru, dodaj krojone pomidory, wymieszaj. Do sosu włóż pulpeciki. Gotuj na funkcji high przez 2 godziny. Gotowe danie dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.