Pulpeciki w ognistym bourbonie

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-02-15
Pulpeciki w ognistym bourbonie

SKŁADNIKI

6 plastrów wędzonego boczku,
1 mała cebula,
300 g mielonego mięsa wołowego,
200 g mielonego mięsa wieprzowego,
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne,
150 g bułki tartej,
1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku,
1 łyżeczka mielonych nasion kopru,
1/2 łyżeczki oregano,
1 łyżeczka soli,
1 jajko,
2 łyżki oliwy z oliwek,
sos BBQ,
65 ml Bourbon,

WYKONANIE

Zmiel plastry boczku. Pokrój drobno cebulę. Wymieszaj razem boczek, cebulę, mielone mięso wieprzowe i wołowe, pieprze cayenne, bułkę tartą, mieloną wędzoną paprykę, koper, oregano, sól i jajko. Z wymieszanych składników uformuj 12 równej wielkości klopsików.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż klopsiki, aż się zarumienią z każdej strony, następnie przełóż je do misy wolnowaru.
Wymieszaj sos BBQ z Bourbonem i zalej klopsiki. Gotuj pod przykryciem na poziomie HIGH przez 2,5 godziny.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.