Pulpety w sosie chipotle

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 3-4
Czas na Low: 6-8
Data dodania: 2016-08-31
Pulpety w sosie chipotle

SKŁADNIKI

1 kg mielonej wołowiny
1/3 szklanki ryży namoczonego w gorącej wodzie
3 jajka ugotowane na twardo pokrojone na ósemki
1 bułka namoczona w 1/3 szklanki mleka
2 ząbki czosnku
1/2 małej cebuli
sól i pieprz do smaku
szczypta kminku
1 kg pomidorów
4 marynowane papryczki Chipotle, bez pestek
1/4 szklanki wody
1 ząbek czosnku
1/2 posiekanej małej cebuli
1 łyżeczka przyprawy typu vegeta

WYKONANIE

W blenderze, na średnich obrotach zmiksuj czosnek, małą cebulę, sól, pieprz i namoczony chleb.
Otrzymaną masę wymieszaj z mielonym mięsem i namoczonym ryżem.
Uformuj niewielkie kulki, w środek każdej włóż kawałek jajka. Zmiksuj pomidory, papryczki chipotle, pieprz, kminek , czosnek, posiekaną cebulę i dolej rozpuszczoną w wodzie przyprawę typu vegeta.
Przygotowany sos dopraw solą do smaku i wlej do naczynia Crock-Pot.
Przykryj i gotuj na LOW przez 6-8 godzin lub 3-4 godziny na HIGH.
Kiedy sos pomidorowy zacznie się gotować, dodaj pulpety i gotuj razem przez resztę czasu.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.