Pulpety z indyka

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Pulpety z indyka

SKŁADNIKI

mięso z indyka, 0,5 kg
jajko, 2 szt
ser żółty, 2 łyżki
koperek, ½ pęczka
śmietana 18%, 2 łyżki
woda, 0,5 l

WYKONANIE

Mielone mięso połącz z jajkami i tartym żółtym serem. Składniki mieszaj ręką, następnie uformuj równe kulki. Na spodzie misy Crock-Pota rozłóż gałązki koperku, pulpety i zalej wrzątkiem. Ustaw poziom high i gotuj 1.5 godziny. Przed podaniem sos połącz z zahartowana śmietaną.

Złote myśli
- Przed podaniem możesz zblendować sos do jednolitej konsystencji.
- Idealne do puree ziemniaczanego.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.