1 łyżka oleju arachidowego 1 kg boczku wieprzowego 1 główka czosnku przekrojona na 2 połówki 5 szklanek bulionu drobiowego 5 cm kawałek świeżego imbiru, grubo pokrojony 1 zielona szalotka, przepołowiona, plus dodatkowe, ukośne plasterki, do podania 2 łyżki sosu mirin 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka sambal oelek 200 g suszonego makaronu ramen 3 filiżanki młodego szpinaku 4 jajka, ugotowane na miękko, przekrojone na pół Pokrojone świeże czerwone chili, do podania opcjonalnie
WYKONANIE
Rozgrzej olej na dużej patelni. Dodaj boczek wieprzowy, skórą do dołu, i smaż przez 10 minut lub do uzyskania złotego koloru. Przewróć na drugą stronę i smaż przez kolejne 5 minut, dodając czosnek, przekrojoną stroną do dołu, w ostatnich 2 minutach gotowania. Przełożyć wieprzowinę z czosnkiem do wolnowaru. Dodać bulion, imbir i szalotkę. Przykryć i gotować, pod przykryciem, na HIGH przez 5-6 godzin lub do momentu, gdy boczek będzie bardzo miękki. Za pomocą szczypiec przenieś wieprzowinę na talerz. Odstaw do lekkiego ostygnięcia. Usuń i wyrzuć skórkę i tłuszcz. Za pomocą widelca grubo poszatkuj boczek wieprzowy i przełóż na blachę do pieczenia. Wymieszaj mirin, sos sojowy i sambal oelek w wolnowarze. Gotuj makaron w dużym rondlu z wrzącą wodą przez 5 minut lub do miękkości. Odcedź i rozdziel do miseczek. Rozdziel mięso i szpinak do miseczek. Zalej bulionem. Podawaj z połówkami jajek, dodatkową szalotką i chilli.
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.