Risotto z dynią, tymiankiem i indykiem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 3H
Czas na Low: 6H
Data dodania: 2020-12-11
Risotto z dynią, tymiankiem i indykiem

SKŁADNIKI

200 g ryżu arborio okrągły ryż do risotto
½ dyni Hokkaido oczyszczonej i wydrążonej
300 g piersi z indyka
½ szklanki mrożonego groszku
2 łyżki oliwy z oliwek
750 ml bulionu z indyka
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 łyżka suszonego tymianku
1 płaska łyżka soli
1/3 łyżeczki mielonego pieprzu
50 g startego parmezanu
50 g masła

WYKONANIE

Zmieszaj w misie wolnowaru ryż oraz oliwę z oliwek. Dodaj bulion, pokrojoną w paski pierś indyka, posiekaną w kosteczkę cebulę, przeciśnięte ząbki czosnku i tymianek.
Zmieszaj wszystko, przykryj przykrywką i ustaw wolnowar na 3h tryb „high”.
Po 2h dodaj pokrojoną w kostkę dynię i groszek. Zamieszaj i zostaw dalej do wolnowarzenia.
Po godzinie dodaj masło i ser. Zmieszaj i poczekaj, aż masło się roztop,i a ser wkomponuje w potrawę. Dopraw solą i pieprzem. Możesz serwować z listkami świeżego tymianku lub natką pietruszki.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.