Rustykalne puree ziemniaczane

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 7 H
Data dodania: 2022-01-10
Rustykalne puree ziemniaczane

SKŁADNIKI

1 kg ziemniaków, umytych i nieobranych
¼ szklanki wody
2 łyżki masła
Sól i pieprz do smaku
½ łyżeczki czosnku w proszku
1 szklanka mleka podgrzanego

WYKONANIE

Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem mleka w misie wolnowaru Crockpot.
Przykryj gotuj na LOW przez 7 godzin lub na HIGH przez 4 godziny.
Po zakończonym gotowaniu sprawdź ziemniaki z widelcem, aby upewnić się, że są gotowe.
Delikatnie zacznij ugniatanie ziemniaków tłuczkiem do ziemniaków.
Powoli wlej mleko do ziemniaków i delikatnie kontynuuj mieszanie.
Dodawaj tyle mleka, ile potrzeba, uważając, aby nie przesadzić z ilością, bo ziemniaki staną się zbyt kleiste.
Dopraw do smaku i podawaj na ciepło.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.