Schab w sosie śliwkowym

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 8H
Data dodania: 2022-03-25
Schab w sosie śliwkowym

SKŁADNIKI

1 łyżka stołowa cynamonu mielonego
1 łyżka stołowa mielonego ziela angielskiego
2 polędwiczki wieprzowe 1 kg, oczyszczone
Spray do gotowania
słoik powideł śliwkowych
½ szklanki wody
2 śliwki, każda pokrojona na 6 kawałków

WYKONANIE

Połączyć cynamon i ziele angielskie, natrzeć wieprzowinę. Umieść wieprzowinę w misie wolnowaru pokrytej sprayem do gotowania. Wieprzowinę zalej sosem śliwkowym, dodaj 1/2 szklanki wody i kawałki śliwek. Przykryć i gotować w trybie HIGH przez 4 godziny lub do miękkości. Podawać wieprzowinę z sosem.
Wskazówka dotycząca składników Dojrzałe śliwki lekko uginają się w dotyku, ale nie ściskaj ich. Pozostaw owoce na dłoni. Powinny lekko się ugiąć. Jeśli kupisz twarde owoce, nie wystawiaj ich do lodówki ani na kuchenne okno - włóż je do papierowej torby w ciemnym miejscu na dzień lub dwa, aby dojrzały.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.