Schab ze śliwką

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 4-5H
Czas na Low: 6-8H
Data dodania: 2025-03-19
Schab ze śliwką

SKŁADNIKI

1 kg schabu bez kości
150 g suszonych śliwek
2 ząbki czosnku, przeciśnięte
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka słodkiej papryki
Sól i pieprz do smaku
100 ml bulionu warzywnego lub mięsnego
1 łyżka oleju

WYKONANIE

Ostrym nożem zrób w środku mięsa nacięcie wzdłuż i wypełnij je śliwkami. Możesz pomóc sobie drewnianą łyżką, aby śliwki równo rozłożyły się w środku.
Natrzyj mięso czosnkiem, musztardą, solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem i papryką.
Rozgrzej olej na patelni i obsmaż schab z każdej strony na złoty kolor.
Gotowanie w wolnowarze – Przełóż mięso do wolnowaru, wlej bulion i gotuj przez 6-8 godzin na LOW.
Po ugotowaniu odstaw mięso na kilka minut, następnie pokrój w plastry i podawaj z sosem powstałym w trakcie gotowania.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.