Shakshuka

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 5-6 H
Data dodania: 2021-03-31
Shakshuka

SKŁADNIKI

1 czerwona cebula, drobno pokrojona
1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
1 zielona papryka pokrojona w kostkę
6 ząbków czosnku, zmiażdżonych
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka ostrego chili w proszku
800 g pomidorów z puszki lub dojrzałych pomidorów w sezonie
1 łyżka cukru
1 łyżka soku z cytryny
2-4 jajka
Mały pęczek świeżej kolendry, z grubsza posiekany
Chlebek Pitta do podania i jogurt naturalny

WYKONANIE

Po prostu dodaj wszystkie składniki do misy wolnowaru, oprócz jajek i kolędry. Przykryj pokrywką i gotuj przez 4 godziny na High lub 5-6 godzin na Low. Ugotuj jajka około 10-15 minut tak aby żółtka były rzadkie. Posyp kolendrą i podawaj z podpieczoną pitta i odrobiną naturalnego jogurtu, nie krępuj się dodawać innych składników, takich jak posiekana cukinia lub bakłażany
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.