Smażona quinoa z Crock-Pot Express

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 10 min
Czas na Low: 10 min
Data dodania: 2021-07-16
Smażona quinoa z Crock-Pot Express

SKŁADNIKI

1 szklanka komosy ryżowej
1 opakowanie mrożonego groszku z marchewką
1 szklanka mrożonej zielonej fasolki
1 opakowanie twardego tofu pokrojonego w kostkę
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka pasty miso
1 łyżka zmiażdżonego czosnku
1 łyżka startego imbiru
2 szklanki wody lub bulionu warzywnego
1 łyżka oleju sezamowego
2 duże jajka
Kukurydza konserwowa opcjonalnie
Szalotka do dekoracji

WYKONANIE

Do Crock-Pot Express dodaj komosę ryżową, mrożone warzywa, tofu, sos sojowy, miso, czosnek i imbir. Uzupełnij wodą i wymieszaj, aby połączyć składniki.
Uszczelnij pokrywę szybkowaru, upewniając się, że zawór jest zamknięty. Korzystając z ustawienia Ryż/Risotto, włącz i ustaw minutnik na 6 minut. Uruchom i pozwól szybkowarowi zrobić swoje.
Gdy minutnik się wyłączy, pozwól multicookerowi ostygnąć przez 5-10 minut, a następnie zwolnij zawór. Zdejmij pokrywkę i wymieszaj mieszankę z komosy ryżowej. Pozostaw do ostygnięcia na 5 minut.
Po lekkim schłodzeniu ustaw Express Crock na ustawienie Brown/Saute. Przesuń miksturę z komosy ryżowej na bok, aby stworzyć otwartą przestrzeń w szybkowarze. Dodaj olej sezamowy i jajka i smaż, aż jajka prawie się zetną. Dodaj kukurydzę opcjonalne. Delikatnie zmieszaj wszystko razem i wyłącz multicooker.

Podawaj na ciepło z szalotką i w razie potrzeby z dodatkiem sosu sojowego.
• pozostaw komosę ryżową na 5 minut w urządzeniu, przed dodaniem jajek - pomoże to zachować puszystość dania
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.