● 1 kg dużych czerwonych ziemniaków, obranych i przekrojonych na pół ● 2 całe cebule, posiekane ● 1 kg wołowiny, pokrojonej na kawałki ● 2 kości szpikowe ● 1 szklanka suszonej fasoli — lima, pinto, ciecierzyca, czerwona fasola nie fasola nerkowata lub mieszanka ● 1/2 szklanki ziaren pszenicy lub żyta opcjonalnie ● 3 całe ząbki czosnku ● 6 jajek opcjonalnie ● 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu ● 2 dl bulionu z kurczaka ● 1 łyżka soli ● 1 1/2 łyżeczki papryki ● 1 1/2 łyżeczki kurkumy ● 1 łyżeczka kminku ● 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne ● Woda różnie
WYKONANIE
1. Uwaga Fasola w tym przepisie nie wymaga wcześniejszego namaczania ze względu na długi proces powolnego gotowania, ale jeśli chcesz, możesz zrobić szybkie namoczenie przed gotowaniem. Aby to zrobić, umieść fasolę na dnie dużej miski i zalej wodą. Fasola podwoi swoją objętość, więc upewnij się, że zalejesz ją wystarczającą ilością wody. Gotuj fasolę przez 5 minut, a następnie zdejmij z ognia. Zostaw na godzinę w gorącej wodzie z gotowania, następnie opróżnij i dobrze wypłucz przed kontynuowaniem przepisu. 2. Ułóż ziemniaki w jednej warstwie na dnie dużego garnka. Połóż posiekaną cebulę na wierzchu. Umieść wołowinę w jednej warstwie na cebuli i ziemniakach. Włóż dwie kości szpiku do mięsa. Jeśli dodajesz kishke, czas dodać ją teraz. 4. Opłucz fasolę i ziarna. Posyp mięso fasolą surową lub podgotowaną i ziarnami. Dodaj trzy całe ząbki czosnku, równomiernie rozprowadzone. Popieprz. 5. Jeśli używasz jajek, dobrze je opłucz, a następnie włóż do mięsa. Wymieszaj bulion z kurczaka, sól, pieprz, kurkumę, kminek i cayenne. 6. Wlej płyn. Dodaj więcej wody, aż wszystkie fasolki i kawałki mięsa zostaną przykryte. Dla mnie to zwykle dodatkowe 2,5-5 dl wody, ale może się różnić. Zwykle dodaję trochę więcej płynu, jeśli używam jęczmienia, ponieważ go wchłoną. 7. Załóż pokrywkę i gotuj na małym ogniu przez 16 godzin. Sprawdzaj od czasu do czasu, dodaj więcej wody i trochę zamieszaj, jeśli wygląda na suche. 8. Większość wolnowarów automatycznie przełącza się na gorące po zakończeniu gotowania. Jeśli tak nie jest, podgrzej, aż będzie gotowe do podania. 9. Obierz jajka przed podaniem.
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.