Spaghetti z krewetkami i rukolą

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-06-06
Spaghetti z krewetkami i rukolą

SKŁADNIKI

500 g spaghetti
2 łyżki oliwy z oliwek
1,5 kg krewetek, obranych, z ogonkami
600 g pomidorków koktajlowych
5 ząbków czosnku, zmiażdżonych
Sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
240 g rukoli
2 czerwone papryczki chilli, drobno pokrojone opcjonalnie
Sok z 1 cytryny
Do dekoracji dodatkowa rukola i parmezan

WYKONANIE

Naciśnij BROWN/SAUTÉ, a następnie START/STOP. Dodaj olej i podgrzej. Dodaj krewetki i smaż do zrumienienia. Wyjmij z garnka i odstaw na bok.
W razie potrzeby dodaj dodatkowy olej, dodaj pomidory, czosnek, sól i pieprz i gotuj przez 2-3 minuty lub do momentu, aż pomidory będą lekko miękkie. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj ugotowane spaghetti i krewetki. Skrop oliwą z oliwek i wymieszaj z ¾ rukoli, chili opcjonalnie, sokiem z cytryny i podawaj z pozostałą rukolą i parmezanem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.