Syrop brzoskwiniowy

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 30 min
Czas na Low: 1,30 H
Data dodania: 2021-07-19
Syrop brzoskwiniowy

SKŁADNIKI

4 dojrzałe brzoskwinie, obrane i posiekane
2 łyżki syropu klonowego
1/4 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżki niesolonego masła, pokrojonego w kostkę

WYKONANIE

Brzoskwinie włożyć do wolnowaru i wymieszać razem z syropem klonowym, brązowym cukrem, cynamonem i ekstraktem waniliowym. Dodaj masło.
Przykryj wolnowar i gotuj na LOW, aż brzoskwinie będą miękkie, a sos będzie gęsty, o konsystencji syropu około 1 do 1 ½ godziny, mieszając w połowie czasu gotowania.
Podawaj na ciepło lub całkowicie ostudź. Zamknij w pojemnikach i przechowuj w lodówce do 5 dni.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.