Szakszuka meksykańska

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 4
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Szakszuka meksykańska

SKŁADNIKI

Pomidory malinowe, 4 sztuki
Cebula, 1 sztuka
Czosnek, 2 ząbki
Papryczka chili, 1 sztuka
Czerwona fasola, ½ szklanki
Awokado Haas, 1 sztuka
Passata pomidorowa, 1/3 szklanki
Jajka, 4 sztuki
Sól, pieprz do smaku
Oliwa, 1 łyżka
Świeża kolendra, opcjonalnie do posypania

WYKONANIE

Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej czosnek i cebulę.
Podsmażone warzywa przełóż do naczynia wolnowaru. Pomidory malinowe sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli. Do naczynia wlej passatę z pomidorów, czerwoną fasolkę, posiekaną papryczkę chili. Całość wymieszaj i dopraw do smaku. Gotuj w wolnowarze Crock-Pot na funkcji high przez 4 godziny. Na 15 minut przed końcem gotowania wbij jajka, dopraw solą i pieprzem. Szakszukę podawaj ze świeżo krojonym awokado i z bagietką

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.