Tacos z chrupiącą szarpaną wieprzowiną

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 5-6 H
Czas na Low: 6-7 H
Data dodania: 2021-04-22
Tacos z chrupiącą szarpaną wieprzowiną

SKŁADNIKI

1,5 kg do 2 kg łopatki wieprzowej
4 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 łyżeczki zmielonego kminku
1 łyżeczka pasty chipotle
Tarta skórka i sok z 2 limonek
Tarta skórka i sok z 1 pomarańczy
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz

Propozycje podania

Taco kukurydziane dostępne w dużych supermarketach
Małe, miękkie zawijane tortille
Ryż z kolendrą
Salsa
Kwaśna śmietana
Posiekana kolendra
Papryczki chili Jalapeño

WYKONANIE

1. Zdjąć skórę z łopatki wieprzowej i nakłuć z obu stron.
2. Przygotować marynatę dobrze wymieszać czosnek, kminek, pastę chipotle, skórkę i sok z limonki, skórkę i sok z pomarańczy, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz.
3. Natrzeć łopatkę wieprzową mieszanką, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
4. Włożyć mięso z marynatą do misy wolnowaru . Załóż pokrywkę i gotuj na LOW przez 6-7 godzin lub na HIGH przez 5-6 godzin.
5. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C.
6. Wyjmij mięso z garnka za pomocą łyżki cedzakowej.
7. Ostudzić trochę, a następnie porozrywaj 2 widelcami. Połóż wieprzowinę na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika na około 10 minut
8. W razie potrzeby podawaj w tacos.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.