Toskańska zupa Fasolowa

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 4-5 H
Czas na Low: 6-7 H
Data dodania: 2021-03-30
Toskańska zupa Fasolowa

SKŁADNIKI

2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 duża cebula, grubo pokrojona w kostkę
2 laski selera
grubo posiekana 1 duża marchewka
3 ząbki czosnku,
drobno posiekane 3 gałązki świeżego tymianku
1 świeża gałązka rozmarynu
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 x 400 g pomidorów krojonych w zalewie
2 łyżki przecieru pomidorowego
1,5 litra dobrej jakości bulionu warzywnego
1 x 400 g fasoli i w puszce, odsączonej i wypłukanej
1 x 400 g fasoli flageolet w puszce, odsączonej i opłukanej
1 x 200 g fasoli maślanej w puszce, odsączonej i opłukanej
100 g rozdrobnionej jarmużu

Do podania - sól i pieprz, pesto, świeża bazylia i chrupiący chleb

WYKONANIE

Wlej oliwę do misy DuraCeramic i podgrzej na płycie w przeciwnym przypadku wlej oliwę na patelnię , smaż cebulę i seler na średnim ogniu, aż zmiękną. Dodaj marchewkę, czosnek, tymianek, rozmaryn i paprykę i smaż jeszcze przez 2 minuty. Zdejmij misę DuraCeramic z płyty i włóż do podstawy grzewczej Crock-Pot. Dodaj posiekane pomidory, przecier pomidorowy, bulion, fasolę i jarmuż i dobrze wymieszaj, załóż pokrywkę i gotuj na LOW przez 6-7 godzin lub HIGH przez 4-5 godzin. Po ugotowaniu dopraw do smaku, przelej chochlą do misek i dodaj łyżkę pesto, kilka podartych listków bazylii i podawaj ze świeżym chrupiącym chlebem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.