Truskawkowe crumble z lodami kokosowymi

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-21
Truskawkowe crumble z lodami kokosowymi

SKŁADNIKI

Mąka pszenna, 1 ½ szklanki
Cukier trzcinowy, 1/3 szklanki
Masło, 100 g
Truskawki, 500 g
Lody kokosowe, 500 ml
Wiórki kokosowe,1/3 szklanki

WYKONANIE

Naczynie wolnowaru natłuść masłem. Zimne masło pokrój na małe kostki i włóż do dużej miski. Do masła wsyp cukier trzcinowy i mąkę i zagnieć kruszonkę.
Truskawki opłucz na sicie, usuń szypułki, pokrój na połówki. Pokrojone truskawki rozłóż równomiernie w naczyniu wolnowaru. Na truskawki wyłóż przygotowaną kruszonkę. Naczynie wolnowaru Crock-Pot przykryj kawałkiem folii aluminiowej, a następnie pokrywką. Kruszonkę piecz przez półtorej godziny na funkcji high.
Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni, przełóż do miseczki.
Gotowy crumble lekko przestudź. Podawaj ciepły z gałką lodów kokosowych posypanych prażonymi wiórkami kokosowymi.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.