Warzywa orientalne z makaronem ryżowym i jajkiem

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-11
Warzywa orientalne z makaronem ryżowym i jajkiem

SKŁADNIKI

Papryka czerwona, 1 sztuka
Por, zielona część kawałek ok. 5 cm
Marchewka, 1 sztuka
Szpinak, 100 g
Grzybki mun,10 g
Makaron ryżowy, 50 g
Jajka, 2 sztuki
Sos sojowy, 2 łyżki
Sos chilli, 3 łyżki
Olej sezamowy, 2 łyżki
Świeża kolendra

WYKONANIE

Przygotuj warzywa marchewkę umyj i obierz ze skórki, pokrój w cienkie plasterki. Paprykę opłucz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w wąskie paseczki. Pora oczyść, pokój w plasterki.
Makaron ryżowy i grzybki mun umieść w osobnych miseczkach i zalej wrzątkiem. Odstaw na 20 minut, a następnie odcedź je i przełóż do miseczek. Olej sezamowy wlej do naczynia wolnowaru Crock-Pot. Wolnowar ustaw na funkcję high. Po 10 minutach włóż do naczynia warzywa i sos sojowy, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Naczynia duś przez godzinę, możesz od czasu do czasu przemieszać je drewnianą łyżką. Po godzinie dodaj do warzyw makaron, grzybki mun oraz sos chilli, całość wymieszaj. Na 15 minut przed końcem gotowania wbij do warzyw jajka i wymieszaj. Gotowe danie podawaj ze świeżą kolendrą.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.