Warzywne curry z młodym kalafiorem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Warzywne curry z młodym kalafiorem

SKŁADNIKI

Kalafior, 300 g
Kalarepa, 1 szt.
Młode ziemniaki 200 g
Bulion warzywny 200 ml
Mleko kokosowe 150 ml
Papryczka chili, ½ strączka
Czosnek, 1 ząbek
Curry, 2 łyżeczki
Słodka papryka, 1 łyżeczka
Świeża kolendra do podania
Olej kokosowy, 1 łyżka

WYKONANIE

Ziemniaki obierz ze skórki, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Kalarepkę opłucz, usuń liście, pokrój w kostkę. Kalafiora umyj, podziel na małe różyczki.
Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wsyp curry, słodką paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane chili. Smaż przyprawy przez 5 minut, wlej mleko kokosowe, całość zagotuj i zestaw z ognia. Mleko kokosowe z przyprawami wlej do naczynia wolnowaru, dodaj bulion warzywny, zamieszaj.
Do sosu włóż warzywa, gotuj na programie high przez 2 godziny. Curry podawaj z siekaną kolendrą.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Karolina N
2018-11-03

Przepis jest genialny i bardzo szybki. Najlepiej zrobić od razu w podwójnej porcji bo na drugi dzień potrawa smakuje jeszcze lepiej. Polecam!!!

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.