Wegetariańskie Curry z Ciecierzycą

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 8 H
Data dodania: 2021-04-07
Wegetariańskie Curry z Ciecierzycą

SKŁADNIKI

4 szklanki kalafiora pokrojonego w różyczki
2 szklanki brukselki pokrojonej w ćwiartki
1 batat obrany i pokrojony w kostkę
1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
1 średnia cebula pokrojona w kostkę
Pół puszki ciecierzycy odsączonej
400 g sosu pomidorowego
½ szklanki lekkiego mleka kokosowego
½ szklanki bulionu z warzyw
1 łyżka kminku
1 łyżka curry w proszku
1 łyżka kurkumy
½ łyżeczka cayenne opcjonalnie
½ szklanki mrożonego zielonego groszku
sól i pieprz do smaku
zwykły jogurt kolendra, sriracha i szalotka - opcjonalne dodatki

WYKONANIE

Warzywa, ciecierzycę, sos pomidorowy, mleko kokosowe, bulion i przyprawy włożyć do wolnowaru i podgrzewać na niskim poziomie przez 8 godzin lub na wysokim przez 4 godziny.
Przed podaniem dodaj i wmieszaj zielony groszek z potrawą.
Przypraw do smaku.
Podawaj z brązowym ryżem , z jogurtem, kolendrą i cebulą. Opcjonalnie z sosem Sriracha.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.