Wieprzowina z gruszkami i pomarańczami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 15 min
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-11-20
Wieprzowina z gruszkami i pomarańczami

SKŁADNIKI

½ szklanki soku z granatów
1 łyżka cukru
1 łyżka soli czosnkowej
1 łyżka przyprawy do steków
¾ łyżeczki czarnego pieprzu
1,8 kg wieprzowiny bez kości
2 gruszki, wydrążone, obrane i pokrojone w plastry 1,5 cm
1 pomarańcza ze skórką, pokrojona w plastry 0,5 cm

WYKONANIE

W multicookerze Crockpot wymieszaj sok z granatów i cukier. Ustaw funkcję BROWN/SAUTÉ i gotuj na HIGH 2 minuty.
W małej misce połącz sól czosnkową, przyprawę do steków i pieprz. Natrzyj tą mieszanką wieprzowinę.
Umieść wieprzowinę w szybkowarze, dodaj mieszankę soku z granatów. Ułóż na wierzchu plastry gruszki i pomarańczy.
Zamknij pokrywę szybkowaru, ustaw funkcję MEAT/STEW na HIGH na 20 minut.
Po ugotowaniu pozwól na naturalne zwolnienie ciśnienia przez 10 minut, następnie zwolnij pozostałe ciśnienie. Wyjmij mięso i owoce.
Ustaw funkcję BROWN/SAUTÉ, dodaj pozostałe gruszki do płynu i gotuj przez 10 minut. Podawaj wieprzowinę z sosem i owocami.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.