Wigilijny kompot z suszu

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 2,5 h
Czas na Low: 4,5 h
Data dodania: 2020-01-03
Wigilijny kompot z suszu

SKŁADNIKI

200 g suszonych i wędzonych śliwek
200 g suszonych jabłek
100 g suszonych moreli
50 g suszonych daktyli
50 g suszonych fig
5 cm kawałek kory cynamonowej
10 goździków
2 gwiazdki anyżu
Cukier lub miód do smaku

WYKONANIE

Wszystkie składniki umieść w misie wolnowaru. Zalej lodowatą wodą do poziomu rekomendowanego przez producenta i wstaw do gotowania na wybranym przez Ciebie trybie. Na koniec dodaj cukier lub miód i schłódź.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.