Wołowina z duszonymi warzywami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 6-8
Czas na Low: -
Data dodania: 2016-09-27
Wołowina z duszonymi warzywami

SKŁADNIKI

- wołowina 700g krzyżowa w jednym kawałku,
- marchew 2szt pokrojona w słupki,
- pietruszka 1szt pokrojona w słupki,
- seler ½szt pokrojony w słupki,
- cebula 2szt krojona w pióra,
- czerwone wino 200ml,
- bulion wołowy 100ml,
- masło 1 łyżka,
- koncentrat pomidorowy 1 łyżka,
- sól do smaku.,
- pieprz do smaku.

WYKONANIE

Trzydzieści minut przed umieszczeniem wołowiny w Crock –Pocie posól mięso. Tak przygotowane przełóż do urządzenia. Na patelni z masłem przesmaż warzywa, dolej czerwone wino, bulion i łyżkę koncentratu. Całą zawartość patelni również umieść w Crock-Pocie. Ustaw program na High 6-8h. Podawaj w całości z sosem i warzywami, dopraw solą i pieprzem do smaku. Danie idealnie pasuje do kasz.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.