Wolno gotowane papryki nadziewane

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 3-4H
Data dodania: 2021-11-18
Wolno gotowane papryki nadziewane

SKŁADNIKI

4 średnie słodkie czerwone papryki
1 puszka czerwonej fasoli, opłukanej i odsączonej
1 szklanka tartego sera
3/4 filiżanki salsy
1 mała cebula, posiekana
1/2 filiżanki mrożonej kukurydzy
1/3 filiżanki niegotowany przerobiony ryż długoziarnisty
1-1/4 łyżeczki chili w proszku
1/2 łyżeczki mielonego kminku
kwaśna śmietana, opcjonalnie

WYKONANIE

Odciąć wierzchołki papryki usunąć nasiona. W dużej misce wymieszać fasolę, ser, salsę, cebulę, kukurydzę, ryż, chili w proszku i kminek nałożyć łyżką na papryki. Umieścić w wolnowarze misę wolnowaru należy uprzednio natłuścić, aby zapobiec przywieraniu.
Gotować, pod przykryciem, na LOW, aż papryka będzie miękka, a nadzienie podgrzane, 3-4 godziny. Jeśli jest taka potrzeba, podawać z kwaśną śmietaną.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.