1 duża cebula, drobno posiekana 1 łyżka stołowa oleju roślinnego 250 g mięsa do kiełabasek - peklowane mielone mięso używane jako farsz 1 kg chudego mielonego mięsa wołowego 200 g puree z pomidorów 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżka stołowa chilli w proszku 2 puszki krojonych pomidorów 2 puszki czerwonej fasolki odcedzonej
WYKONANIE
Uwaga możesz też zrezygnować z wcześniejszego podsmażania składników. Wystarczy wówczas wrzucić wszystki składniki poza fasolką, dobrze zamieszać i gotować odpowiednią ilość czasu. Fasolkę dodaj około 1 godzinę przed końcem gotowania.
1. Podgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj olej roślinny oraz cebulę i podsmaż, aż się delikatnie zeszkli. Na patelnię dodaj mięso z kiełbasek. Podsmażaj, aż mięso się zarumieni i będzie dobrze rozdrobnione. Umieść te składniki w naczyniu Crock-Pot.
2. Ponownie podgrzej patelnię, dodaj mieloną włowinę nie trzeba dodawać ponownie oleju na patelnię. Podsmaż ciągle mieszając, aż mięso się zarumieni. Dodaj chilli w proszku oraz czosnek i gotuj jeszcze przez minutę.
3. Do naczynia Crock-Pot dodaj podsmażoną wołowinę oraz resztę składników, za wyjątkiem fasolki z puszki. Dobrze wymieszaj i gotuj w wolnowarze na poziomie grzania HIGH przez 5 godzin lub na poziomie LOW przez 6-7 godzin.
4. Dodaj fasolkę z puszki ok 1 godzinę przed końcem gotowania.
5. Danie nalejpiej podawać z ryżem basmati. Możesz też potrawę podać z kwaśną śmietaną i nachosami.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Wysokiej jakości, wyjmowane naczynie pokryte powłoką DuraCeramic nadaje się do gotowania na kuchence grzewczej, piekarniku, oraz do przechowywania w lodówce. Wbudowany timer po ustalonym czasie przełącza urządzenie w tryb podtrzymywania temperatury, by zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia w każdej chwili.
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
549,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 549,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 04.11.2024 r. - 03.12.2024 r.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.