Zapiekanka warzywna

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: -
Czas na Low: 2 godziny 30 minut
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Zapiekanka warzywna

SKŁADNIKI

Mała cukinia
Pół bakłażana
Cebula
Ćwiartka główki kalafiora
Marchew
Papryka
3 ząbki czosnku
3 gałązki tymianku
2 pomidory
300 ml bulionu warzywnego
2 kulki białego sera mozzarella
50 ml oleju sezamowego
Sól
Pieprz

WYKONANIE

Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na oleju sezamowym. Przełóż do wolnowaru Crock-Pot.
Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, tymianek oraz czosnek.
Całość podlej bulionem warzywnym.
Przykryj pokrywką i ustaw poziom LOW na 2,5 godziny.
Na tarce zetrzyj ser i posyp na wierzch. Naczynie Crock-Pot wstaw do piekarnika
rozgrzanego do 220 stopni na 10 min.
Udekoruj świeżymi listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Ew S
2022-12-16

Bardzo dużo płynu się zebrało, moim zdaniem dodawanie bulionu jest niepotrzebne. Musiałam odlewać płyn.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.