2,3 kg żeberek wołowych sól i czarny pieprz 2 średnie żółte cebule, cienko pokrojone 4 ząbki czosnku, rozgniecione 2 szklanki białego wytrawnego wina, takiego jak Pinot Grigio lub Sauvignon Blanc alternatywnie można użyć cydru jabłkowego 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego 4 gałązki świeżego tymianku 1 łyżka liści tymianku 2 liście laurowe 6 łyżek stołowych solonego masła 500 g mieszanych grzybów, grubo pociętych lub więcej wg uznania 1 łyżka świeżej posiekanej szałwii 2 łyżki musztardy Dijon 1 szklanka śmietany 1/3 szklanki startego parmezanu sól koszerna i czarny pieprz 1 szczypta pokruszonych płatków czerwonej papryki tłuczone ziemniaki, do podania
WYKONANIE
1. Dopraw żeberka solą i pieprzem. Rozgrzej dużą patelnię na ogniu, obsmaż żeberka z obu stron. Obsmażone żeberka przełóż do wolnowaru. 2. Do wolnowaru dodaj cebulę, czosnek, 1 1/2 szklanki wina, bulion, tymianek i liście laurowe. Dopraw solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj. Przykryj i gotuj na małym ogniu LOW przez 6-8 godzin lub na dużym ogniu HIGH przez 5-6 godzin. Wyjmij czosnek, tymianek i liście laurowe. 3. Przed podaniem przygotuj sos. Rozpuść masło na patelni ustawionej na średnim ogniu. Dodaj grzyby i dopraw solą i pieprzem. Smaż przez 5 minut. Dodaj szałwię i 1 łyżkę tymianku, wymieszaj i kontynuuj gotowanie, aż grzyby się skarmelizują 3-5 minut. Wyjmij grzyby z patelni na talerz. 4. Dodaj pozostałe 1/2 szklanki wina i zeskrob wszystkie zrumienione kawałki z patelni. Duś 3-5 minut lub do momentu, aż wino zredukuje się o około 1/3. Powoli wlej śmietanę i musztardę. Doprowadzić sos do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut lub do momentu, aż sos nieco zgęstnieje. Zdejmij z ognia i wmieszać parmezan. Dopraw sos solą i pieprzem oraz pokruszoną czerwoną papryką. Dodaj grzyby. 5. Podawaj żeberka na puree ziemniaczanym, polane sosem śmietanowym. Smacznego
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.