2,3 kg żeberek wołowych sól i czarny pieprz 2 średnie żółte cebule, cienko pokrojone 4 ząbki czosnku, rozgniecione 2 szklanki białego wytrawnego wina, takiego jak Pinot Grigio lub Sauvignon Blanc alternatywnie można użyć cydru jabłkowego 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego 4 gałązki świeżego tymianku 1 łyżka liści tymianku 2 liście laurowe 6 łyżek stołowych solonego masła 500 g mieszanych grzybów, grubo pociętych lub więcej wg uznania 1 łyżka świeżej posiekanej szałwii 2 łyżki musztardy Dijon 1 szklanka śmietany 1/3 szklanki startego parmezanu sól koszerna i czarny pieprz 1 szczypta pokruszonych płatków czerwonej papryki tłuczone ziemniaki, do podania
WYKONANIE
1. Dopraw żeberka solą i pieprzem. Rozgrzej dużą patelnię na ogniu, obsmaż żeberka z obu stron. Obsmażone żeberka przełóż do wolnowaru. 2. Do wolnowaru dodaj cebulę, czosnek, 1 1/2 szklanki wina, bulion, tymianek i liście laurowe. Dopraw solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj. Przykryj i gotuj na małym ogniu LOW przez 6-8 godzin lub na dużym ogniu HIGH przez 5-6 godzin. Wyjmij czosnek, tymianek i liście laurowe. 3. Przed podaniem przygotuj sos. Rozpuść masło na patelni ustawionej na średnim ogniu. Dodaj grzyby i dopraw solą i pieprzem. Smaż przez 5 minut. Dodaj szałwię i 1 łyżkę tymianku, wymieszaj i kontynuuj gotowanie, aż grzyby się skarmelizują 3-5 minut. Wyjmij grzyby z patelni na talerz. 4. Dodaj pozostałe 1/2 szklanki wina i zeskrob wszystkie zrumienione kawałki z patelni. Duś 3-5 minut lub do momentu, aż wino zredukuje się o około 1/3. Powoli wlej śmietanę i musztardę. Doprowadzić sos do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut lub do momentu, aż sos nieco zgęstnieje. Zdejmij z ognia i wmieszać parmezan. Dopraw sos solą i pieprzem oraz pokruszoną czerwoną papryką. Dodaj grzyby. 5. Podawaj żeberka na puree ziemniaczanym, polane sosem śmietanowym. Smacznego
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.