1,5 kg żeberek wołowe bez kości 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki mąki 1 łyżka oleju rzepakowego lub roślinnego 250 ml Guinnessa lub innego ciemnego piwa 1 szklanka bulionu wołowego 1 łyżka mąki
Puree z kalafiora – składniki 1 duży kalafior 2 łyżki klarowanego masła 1/4 szklanki wody do ugotowania kalafiora 100 g ostrego białego sera cheddar świeżo startego 3 łyżki świeżo startego parmezanu szczypta soli i pieprzu
WYKONANIE
Żeberka doprawić solą i pieprzem. Posyp je mąką na wierzchu i równomiernie obtocz wszystkie żeberka. W tym momencie możesz wrzucić żeberka bezpośrednio do misy wolnowaru lub najpierw zrumienić je na patelni. Możesz zrobić to także w misie wolnowaru z powłoką DuraCeramic. Aby obsmażyć żeberka ze wszystkich stron, na złoty kolor potrzebujesz podsmażać je około 1 minuty z każdej strony. Włożyć żeberka do misy wolnowaru i dodać Guinnessa. Przykryj i gotuj na LOW przez 8 godzin. Po 8 godzinach wyjmij żeberka i posiekaj je szczypcami kuchennymi lub widelcem. W tym momencie lubię zagęścić sos lub płyn, który pozostaje w wolnowarze. Przelej płyn do rondla i postaw na średnim ogniu. Dodaj mąkę do bulionu wołowego i dokładnie mieszaj, aż zgęstnieje. SEROWE PUREE Z KALAFIORA Pokrój główkę kalafiora na różyczki. Umieść w dużym garnku lub rondlu i przykryj wodą, około 2,5 cm nad kalafior. Doprowadź mieszaninę do wrzenia i gotuj do miękkości, około 10 minut. Odcedź kalafior, zostawiając około 1/4 szklanki płynu. Dodaj kalafior do robota kuchennego i miksuj do puree. Wlej płyn do gotowania, klarowane masło, ser cheddar i parmezan wraz ze szczyptą soli i pieprzu. Zmiksuj do kremowej konsystencji. W razie potrzeby posmakuj i dopraw do smaku
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.