Zrazy wołowe

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 4-5H
Czas na Low: 7-8H
Data dodania: 2025-02-27
Zrazy wołowe

SKŁADNIKI

600 g wołowiny np. udziec, rostbef
2 łyżki musztardy
4 plastry boczku
4 ogórki kiszone
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 szklanka bulionu wołowego
2 łyżki mąki
2 łyżki oleju
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

WYKONANIE

Mięso pokrój na plastry, lekko rozbij i posmaruj musztardą.
Na każdym kawałku ułóż boczek, ogórka kiszonego i cebulę w paskach, zwiń w roladki i zepnij wykałaczką.
Obsmaż zrazy na oleju z każdej strony, a następnie przełóż do wolnowaru.
Na tej samej patelni podsmaż czosnek i mąkę, dodaj koncentrat pomidorowy i zalej bulionem. Wymieszaj i przelej do wolnowaru.
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, dopraw solą i pieprzem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.