Zupa Minestrone

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4-5H
Czas na Low: 6-7 H
Data dodania: 2021-06-21
Zupa Minestrone

SKŁADNIKI

• 300 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
• 1 łyżka oleju roślinnego
• 5 dużych obranych i pokrojonych w kostkę marchewek
• 6 łodyg selera naciowego, pokrojonych w kostkę
• 2 duże cebule, obrane i pokrojone w plasterki
• 2 duże pory, pokrojone w plastry
• 100 g pokrojonej zielonej fasoli
• 4 drobno posiekane ząbki czosnku
• 3 gałązki rozmarynu, drobno posiekane
• 3 łyżeczki oregano
1 łyżka przecieru pomidorowego
• 3 × 400 g puszki krojonych pomidorów
• 2,4 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
• 1 × 400 g opłukanej i odsączonej białej fasoli
• 1 × 400 g opłukanej i odsączonej fasoli czerwonej
• 100 g makaronu spaghetti połamanego na kawałki
• 100 g kapusty włoskiej drobno posiekanej lub liści szpinaku
• Sól i papryka
• Tarty parmezan

WYKONANIE

1. Rozgrzej olej roślinny na średniej wielkości patelni i podsmaż kawałki boczku, regularnie mieszając, aby zapobiec przywieraniu. Przełóż do misy wolnowaru. Dodaj marchew, seler, cebulę, por, fasolkę szparagową, czosnek, zioła, pomidory i bulion i dobrze wymieszaj.
2. Przykryj i gotuj na High przez 4-5 godzin, aż warzywa będą prawie miękkie. Wymieszaj fasolę z puszki i makaron spaghetti, przykryj i gotuj przez kolejne 30 minut, aż makaron będzie ugotowany.
3. Dodaj posiekaną kapustę lub szpinak.
4. Przed podaniem posyp zupę startym parmezanem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.