16 udek z kurczaka z kością i skórą 3-4 szklanki bulionu z kurczaka 3 łyżki oleju rzepakowego 2 duże cebule, grubo posiekane 400 g grzybów shiitake, bez nóżek, z dużymi kapeluszami pokrojonymi na ćwiartki 3 łyżki drobno posiekanego, obranego imbiru 3 łyżki drobno posiekanego czosnku 1 szklanka mirin japońskie słodkie wino ryżowe 1 szklanka białej pasty miso ½ szklanki sosu sojowego 4 szklanki wody 400 g zielonej gorczycy Gorący, ugotowany ryż opcjonalnie Cienko pokrojone zielone cebulki opcjonalnie
WYKONANIE
Rozgrzać piekarnik do 260°C. Osuszyć kurczaka. Ułożyć kurczaka, skórą do góry, w jednej warstwie na blasze o wymiarach 43 cm X 30 cm. Piecz 35-40 minut lub do momentu, gdy skóra stanie się złotobrązowa. Przelej płyny z patelni do dużej misy i usuń łyżką tłuszcz, który wypłynął na powierzchnię. Dodaj tyle bulionu, aby łącznie było 4 szklanki płynu. Podgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę smaż od 3 do 5 minut lub do momentu, gdy zmięknie i zacznie brązowieć. Dodaj grzyby, imbir i czosnek gotuj i mieszaj 3-5 minut lub do momentu, gdy czosnek nabierze złotego koloru. Dodaj mirin na patelnię gotuj przez 1 minutę, mieszając i zgarniając brązowe kawałki z dna patelni. Wlej do wolnowaru Crockpot™. Wymieszaj pastę miso i sos sojowy. Dodaj kurczaka, mieszankę bulionową i wodę. Przykryj gotuj na LOW 8-9 godzin lub na HIGH 4-5 godzin. Podawaj w płytkich miseczkach z ryżem, jeśli jest taka potrzeba. Udekorować zieloną cebulką.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.