SKŁADNIKI - Na wywar 50 g imbiru, grubo pokrojonego 2 cebule, przepołowione 3 anyże gwiazdkowate 2 laski cynamonu ½ łyżki nasion kolendry 2 goździki 1 tusza indyka lub kurczaka 2-3 łyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru
Na pho
200 g płaskiego makaronu ryżowego 400 g ugotowanego i pokrojonego indyka lub kurczaka 100 g kiełków fasoli, blanszowanych, lub rozdrobnionych marchewek garść liści tajskiej bazylii, mięty i kolendry 2 czerwone papryczki chilli, drobno pokrojone 1 limonka, pokrojona w cząstki sos hoisin i sos sriracha, do podania
WYKONANIE
KROK 1 Podsmażyć imbir i cebulę na patelni, na dużym ogniu do uzyskania intensywnego koloru. Przełożyć do wolnowaru i gotuj na LOW. Podsmaż przyprawy przez kilka minut, aż staną się aromatyczne, a następnie wsyp je do wolnowaru. Jeśli zależy Ci na czasie, włóż przyprawy do wolnowaru bez podsmażania.
KROK 2 Dodaj mięso, a następnie wlej do garnka 3-4 litry wrzącej wody tak, aby kości były przykryte, uważając, aby nie przepełnić garnka. Przykryj i gotuj przez 8-10 godzin. KROK 3 Wywar przecedzić, wyrzucając kości i przyprawy. Doprawić sosem rybnym i cukrem. Aby zamrozić na później, pozostawić do całkowitego ostygnięcia i zamrozić w szczelnym pojemniku na okres do trzech miesięcy. W przypadku natychmiastowego podania podgrzewać w wolnowarze. KROK 4 Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić i rozdzielić pomiędzy miski. Na wierzchu ułóż indyka i kiełki fasoli lub warzyw, następnie przelej bulion do dzbanka i zalej nim tyle, aby wypełnić miski zostanie Ci nadmiar, który możesz zamrozić jak wyżej. Rozrzuć zioła i chili, a następnie podawaj z kawałkami limonki i sosami.
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
449,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 449,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 04.11.2024 r. - 03.12.2024 r.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Wysokiej jakości, wyjmowane naczynie pokryte powłoką DuraCeramic nadaje się do gotowania na kuchence grzewczej, piekarniku, oraz do przechowywania w lodówce. Wbudowany timer po ustalonym czasie przełącza urządzenie w tryb podtrzymywania temperatury, by zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia w każdej chwili.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
549,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 549,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 04.11.2024 r. - 03.12.2024 r.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.