Zupa botwinkowa

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2h
Czas na Low: 3h
Data dodania: 2019-07-23
Zupa botwinkowa

SKŁADNIKI

Duży pęczek botwiny wraz z buraczkami
1 duża cebula pokrojona w kostkę
1 duża marchewka pokrojona w ćwierć plastry
Kilkanaście małych wczesnych ziemniaków
4 liście laurowe
2 l bulionu warzywnego
Duży pęczek koperku
Sól, pieprz
ew. kilkanaście kropel soku z cytryny
ew. łyżeczka cukru

WYKONANIE

Botwinkę porządnie umyj. Buraczki oddziel od łodygi liści i pokrój je w drobną kostkę. W misie wolnowaru umieść buraczki, cebulę, marchewkę, ziemniaki i liście laurowe. Ustaw tryb HIGH i zalej całość bulionem. Posiekaj grubsze części koperku i również dodaj je do zupy. Po godzinie dodaj posiekaną resztę botwinki oraz sól i pieprz.
Dopraw ewentualnie sokiem z cytryny i cukrem. Serwuj z posiekanym koperkiem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.