Zupa fasolowa z boczkiem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 8H
Data dodania: 2025-01-14
Zupa fasolowa z boczkiem

SKŁADNIKI

300 g suchej fasoli Jaś namoczonej przez noc
200 g wędzonego boczku
2 marchewki
1 pietruszka
Kawałek selera korzeniowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 l bulionu warzywnego
Przyprawy majeranek, liść laurowy, sól, pieprz

WYKONANIE

Podsmaż boczek i cebulę, a następnie przełóż do wolnowaru. Dodaj fasolę, pokrojone warzywa i przyprawy. Zalej bulionem i gotuj na poziomie LOW przez 8 godzin. Pod koniec gotowania dopraw do smaku.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.