Zupa grochowa z wędzonym żeberkiem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 8H
Data dodania: 2025-01-14
Zupa grochowa z wędzonym żeberkiem

SKŁADNIKI

300 g grochu łuskanego namoczonego przez noc
300 g wędzonych żeberek
2 marchewki
1 pietruszka
Kawałek selera
1 cebula
1 l bulionu
Przyprawy majeranek, liść laurowy, sól, pieprz

WYKONANIE

Żeberka włóż do wolnowaru, dodaj groch, pokrojone warzywa i przyprawy. Zalej bulionem i gotuj na poziomie LOW przez 8 godzin. Po ugotowaniu oddziel mięso od kości i wrzuć je z powrotem do zupy.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.