Zupa krabowa

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 1-2H
Data dodania: 2024-07-05
Zupa krabowa

SKŁADNIKI

-4 szklanki bitej śmietany
- 3 szklanki świeżego mięsa z kraba, pokrojonego i pozbawionego skorupek
- 3 łyżki masła
- 2 łyżeczki startej skórki z cytryny
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
- ½ szklanki białego wytrawnego wina
- ½ szklanki groszku ptysiowego
- Świeża posiekana pietruszka opcjonalnie

WYKONANIE

1. Połącz śmietanę, mięso kraba, masło, skórkę z cytryny, sok z cytryny, gałkę muszkatołową i ziele angielskie w wolnowarze Crock-pot® wymieszaj.
2. Przykryj i gotuj na LOW od 1 do 2 godzin.
3. Dodaj wino i pokruszony groszek ptysiowy. Przykryj i gotuj na LOW jeszcze przez 10 minut.
4. Gotowe Podawaj z posiekaną pietruszką, jeśli chcesz.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.