Zupa rybna halaszle

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2,5 h
Czas na Low: 3,5 h
Data dodania: 2020-01-03
Zupa rybna halaszle

SKŁADNIKI

1 duża cebula pokrojona w kostkę
1 por drobno posiekany
2 ząbki czosnku
1 duża marchewka pokrojona w pół plastry
2 łodygi selera naciowego pokrojone w plastry
2 papryki pokrojone w plastry
3 łyżki słodkiej mielonej papryki
1 łyżka mielonego kminku lub pieprzy ziołowego
1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
2 l bulionu najlepiej rybnego
1 kg filetu z karpia, szczupaka lub innej ryby słodkowodnej
Szklanka czerwonego wina
2/3 szklanki zacierek lub makaronu orzo

WYKONANIE

W wolnowarze umieść wszystkie składniki i połowę ryby. wybierz odpowiedni czas. Na godzinę przed końcem gotowania dodaj makaron lub zacierki i pozostałą część rybiego mięsa. Serwuj z koperkiem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.