Zupa soczewicowa wegańska

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2,5
Czas na Low: 3,5
Data dodania: 2019-11-07
Zupa soczewicowa wegańska

SKŁADNIKI

1 duża cebula pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku
1 duża marchewka pokrojona w pół plastry
2 łodygi selera naciowego
2 ziemniaki pokrojone w kostkę
6 liści lauowych
2 czubate łyżki majeranku
Czubata łyżka pieprzu ziołowego
Łyżka wędzonej papryki
400 g czerwonej soczewicy
2,5 l bulionu warzywnego
Ew. łyżka koncentratu pomidorowego
Sól, pieprz

WYKONANIE

1. Wszystkie składniki poza koncentratem pomidorowym jeśli korzystasz umieść w wolnowarze
2. Zalej składniki bulionem
3. Dopraw solą, pieprzem i koncentratem
4. Wymieszaj wszystko dokładnie i ustaw na poziom LOW lub HIGH.

Zupa z soczewicy z wolnowaru to jedna z wersji pysznej potrawy wegetariańskiej, łatwa w przygotowaniu i bardzo pożywna. Opcjonalnie podana z grzankami zadowoli podniebienie fanów dań wege i nie tylko.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.