Zupa z kurczakiem i mango

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 6 -8 H
Data dodania: 2024-07-01
Zupa z kurczakiem i mango

SKŁADNIKI

1 pierś z kurczaka pozbawiona skóry i pokrojona na kawałki
2 łyżki oleju rzepakowego
425 g kukurydzy z puszki, odsączonej
300 g mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożone
1 filiżanka mrożonej łuskanej fasolki edamame, rozmrożonej
1 mała słodka czerwona papryka, posiekana
385 ml mleka kokosowego
1/2 szklanki salsy z mango
1 łyżeczka mielonego świeżego imbiru
1 średnie mango, obrane i posiekane
2 łyżki soku z limonki
2 zielone cebulki, posiekane

WYKONANIE

Na dużej patelni, partiami smażyć kurczaka na oleju. Przełożyć kurczaka wraz z wytopionym sosem do wolnowaru. Dodać kukurydzę, szpinak, edamame i paprykę. W małej misce wymieszać mleko kokosowe, salsę i imbir polać warzywa.
Przykryj i gotuj na low przez 6-8 godzin lub do miękkości kurczaka. Wyjmij kurczaka lekko ostudź. Po ostygnięciu pokrój lub poszarp widelcem mięso na kawałki wielkości kęsa. Włóż mięso z powrotem do wolnowaru.
Tuż przed podaniem dodaj mango i sok z limonki. Posyp każdą porcje zieloną cebulką.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.